Overstappen


Zorgeloos overstappen

Overweegt u om over te stappen naar een andere accountant of administratiekantoor?  Bent u ontevreden over de kwaliteit, de te hoge kosten of het niet nakomen van afspraken?
Wij bieden een overstapservice aan die de drempel om over te stappen wegneemt en zorgen voor een zo soepel mogelijke voortzetting van de administratieve en fiscale dienstverlening. 
 
Accountant of boekhouder?
Een accountant is alleen voor middelgrote tot grote bedrijven verplicht (vanaf 50 man personeel en vanaf 8,8 miljoen omzet). Hier zullen de meeste MKB-ondernemers niet mee te maken krijgen. Een accountant is een stuk duurder en niet per definitie beter.... u kunt dus beter kiezen voor een goed administratiekantoor!
 
 

Stappenplan:

 • Stuur uw huidige adviseur ter bevestiging een opzeggingsbrief    (download opzeggingsbrief);
 • Wij vragen alle relevante gegevens (jaarrekening, aangiften en specificaties) op bij de voormalige adviseur, die conform de beroepsregels verplicht is de gegevens te verstrekken;
 • Wij vragen bij de belastingdienst uitstel aan voor alle fiscale aangiften. Zo loopt u niet het risico dat de belastingdienst u aanmaant voor niet gedane aangiften.

Tips:

 • Vraag uw huidige adviseur of er nog openstaande kosten zijn en laat dit schriftelijk bevestigen;
 • Geef aan uw huidige adviseur aan dat deze zonder schriftelijke toestemming geen werkzaamheden meer voor u mag verrichten;
 • Stuur ter bevestiging van een mondelinge opzegging ook de opzeggingsbrief.
 
 

Weten hoe het nèt even beter kan voor uw onderneming?  Vul dan het contactformulier even in.

 

Ja, het moet nèt even beter!

Ik wil graag vrijblijvend kennis maken met Hermans Administraties & Belastingadvies en vul daarom dit formulier in:

  Naam

  Email

  Telefoon

  Bericht